Suomen Fyysikkoseura

SFS Fysiikan Kustannus Oy on Suomen Fyysikkoseuran omistama kustannusyhtiö. SFS Fysiikan Kustannus Oy pyrkii korkeatasoisen oppimateriaalin, tieteellisten julkaisujen ja tiedettä popularisoivan materiaalin tuottamiseen.

Seuran jäsenet saavat alennuksia kustannusyhtiön painamista kirjoista. Julkaistuja teoksia on mahdollista ostaa kirjakaupoista tai tilata suoraan Suomen Fyysikkoseuran toimistosta.

SFS Fysikkan Kustannus Oy:ltä on ilmestynyt

hinnat kpl
ei-jäsen
hinnat kpl
jäsen
Fyi Fyi Fyysikko  15,47 11,60
Fysiikan laboratoriotyöt  23,21 18,50
Lämpöoppi  29,26 21,50
Materiaalifysiikka  23,21 18,50
Pintafysiikka  24,72 17
Suomen Fyysikkoseura 1947-1997 7,40 5,55
Minne menet maailmankaikkeus 16,82 10
Tuorlan taikuri  (loppuunmyyty)
Johdatus kvanttimekaniikkaan  (loppuunmyyty)
Kysy - fyysikko vastaa (loppuunmyyty)

MINNE MENET MAAILMANKAIKKEUS?

Kirjoituksia Kosmoksesta
Toimittanut: Jukka Maalampi

Miltä maailmankaikkeus näyttää? Voiko mikään olla maailmankuvamme kannalta oleellisempaa kuin tieto siitä, miten maailmankaikkeus on saanut alkunsa, miten se onkehittynyt nykyiseen muotoonsa ja mikä on sen tulevaisuus?

Tässä kirjassa kerrotaan maailmankaikkeudesta uusimpien tutkimustulosten valossa. Kerrotaan ajan ja avaruuden synnystä ja maailmankaikkeuden tulevasta kohtalosta: tuleeko loppurysäys vai laajeneeko avaruus ikuisesti? Puhutaan aikakoneista ja aikamatkoista. Kuvaillaan mustien aukkojen maailmaa ja tähtien räjähtämistä supernovina. Kerrotaan neutriinoista, joiden muodostamassa meressä koko maailmankaikkeus ui, sekä pimeästä aineesta, joka on kietonut Linnunradankin syleilyynsä. Selitetään myös sitä, miten maailmankaikkeus soi ja miten tuota kosmista musiikkia päästään pian kuuntelemaan uusien tekokuiden avulla.

Teoksen kirjoittajina on joukko suomalaisia fyysikoita ja tähtitieteilijöitä: Kari Enqvist, Jukka Maalampi, Juha Peltoniemi, Tapani Perko ja Mauri Valtonen.

Hinta 16,82 euro, jäsenille 10 euroa.

Pääsivulle

Contact information