Lisää fellow-jäseniä Suomen fyysikkoseuraan

Hallitus nimitti 4.2.2013 pidetyssä kokouksessaan Suomen fyysikkoseuran fellow-jäseniksi professorit Helena Akselan, Kari Enqvistin ja Olli Ikkalan. Fellow-jäsenyys myönnetään fysiikan alalla ansioituneelle tai fysiikan yhteiskunnallista näkyvyyttä selvästi edistäneelle henkilölle. Kaikki nimetyt fellow-jäsenet ovat tunnettuja ja kansainvälisesti arvostettuja fyysikkoja, jotka ovat edistäneet fysiikan asemaa Suomessa ja vaikuttaneet kotimaisessa tiedepolitiikassa:

Helena Aksela (Oulun yliopisto) uraauurtavasta tutkimuksesta synkrotroniviritteisen elektronispektroskopian alalla ja siihen liittyvästä tutkijankoulutuksesta sekä aktiivisesta toiminnastaan tiedepolitiikassa.

Kari Enqvist (Helsingin yliopisto) ansioistaan kosmologian tutkimuksessa sekä fysiikan kiinnostusta merkittävällä tavalla lisäävästä tieteen popularisoinnista.

Olli Ikkala (Aalto-yliopisto) innovatiivisesta ja kansainvälisesti erittäin korkeatasoisesta pehmeän aineen tutkimuksesta.

Tieto uusista fellow-jäsenistä julkistettiin vuosikokouksessa 15.3.2013.