• Jäsenmaksut vuonna 2018
    Vuosikokous 21.3.2018 päätti jäsenmaksujen suuruudesta hallituksen esityksestä. Jäsenmaksut ovat varsinainen jäsen 65 €, fellow-jäsen 65 €, nuori jäsen 20 €, seniorijäsen 60 €, kannatusjäsen 1500 €. Kunniajäseneltä ei peritä jäsenmaksua. Jäsenmaksulaskut on lähetetty huhtikuussa postissa poikkeuksellisesti.

JOS et ole viellä maksanut jäsenmaksuasi, voit tehdä sen yhä.
    MAKSUOHJE: maksa jäsenyysluokkasi mukaan jäsenmaksusi seuran tilille FI4680001201410314. SWIFT-BIC: DABAFIHH. Käytä laskussa mainittua viitenumeroa (tai jos et löydä laskuasi, merkitse viestikenttään: Jäsenen Nimi/jäsenmaksu 2018). Jäsenmaksusta lähetetään muistutuslasku, jos maksu viivästyy huomattavasti.
    (EPS lähettää jäsenilleen suoraan jäsenmaksulaskun.)

• Nuoren fyysikon palkinto 2017 | Young Physicist Prize 2017
    Awarded during the Physics Days 2018 to Risto Ojajärvi: Electron-phonon interaction in flat-band superconductivity. The winner gave a talk in the Opening Ceremony of 2018 Physics Days in Turku.

• Emilia Kilpua's blog about Physics Days
    • TURKU, Logomo 21.-23.3.2018: Fysiikan päivät | Physics Days 2018
    • FINNISH PHYSICAL SOCIETY: Annual General Meeting 2018 was held in English.
      Suomen Fyysikkoseura ry:n vuosikokous 2018
      pidettiin englanniksi.

The Annual General Meeting of the Finnish Physical Society was held on March 21st, 2018 beginning at 16:30 in Logomo Teatteri-sali, Turku. The meeting discussed the matters of the bylaws section 11. New Board was elected. Prof. Rami Vainio continues as the president of the FPS.

• Juhlavuoden BLOGISIVUT
  • Women in Physics in Finland
    International Conference on Women in Physics 2017 – Country Poster Presentation
    and Poster (Team: K. Miikkulainen, J. Ott, J. Vapaavuori)

• PRH hyväksyi uudet säännöt syksyllä 2017. Uusi jäsenluokka on seniorijäsen. Jäsenmaksu kerätään vuosittain vuosikokouksen jälkeen. Vuosikokous maaliskuussa päättää jäsenmaksut hallituksen esityksestä. Laskut on postitettu huhtikuussa.
  • Liittyminen jäseneksi
    Seuran varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, jolla on fyysikon koulutus tai pätevyys tai muu henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoitusperän, tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka toimii seuran tarkoitusperien mukaisesti.
    Nuoreksi jäseneksi voidaan hyväksyä opiskelija, joka opiskelee fysiikkaa korkeakoulussa tai osoittaa muulla tavalla erityistä harrastusta fysiikkaan.
    Hallitus päättää varsinaisen jäsenen, nuoren jäsenen, seniorijäsenen ja kannatusjäsenen ottamisesta. Hakemuksesta saa kopion hakijan sähköpostiosoitteeseen. Fyysikkoseuran hallitus käsittelee hakemukset vähintään kerran kuukaudessa. Jäsenyyden hyväksymisestä ilmoitetaan sähköpostitse. Jäsenhintaan voi osallistua Fysiikan päiville, jos hakemus Fyysikkoseuran jäseneksi on hyväksytty. Jätä hakemus ajoissa ennen Fysiikan päiviä. Jäsenvelvollisuuteen kuuluu vuotuinen jäsenmaksu: vuonna 2018: 65 e varsinainen jäsen, seniorijäsen 60 e, nuori jäsen 20 e ja kannatusjäsen 1500 €.
    LIITY JÄSENEKSI TÄSTÄ

• Jäsenalennus Oulun Tietomaan sisäänpääsymaksusta
    Tiedekeskus Tietomaa tarjoaa Suomen fyysikkokerhon jäsenille alennuksen pääsymaksusta. Osoittamalla jäsenyytensä (nimilista kassalla) voi sisäänpääsyn saada voimassa olevaan ryhmähintaan. Alennus koskee ainoastaan jäsentä itseään eikä sitä voi ulottaa esimerkiksi perheenjäseneen. Jättielokuva sisältyy pääsylipun hintaan.

• Facebook: Suomen Fyysikkoseura seuraa aikaansa ja laajentaa tiedotustoimintaansa internetissä. Nimellä Suomen Fyysikkoseura - Finlands Fysikerförening ry perustettu Facebook-ryhmä kokoaa yhteen paitsi seuran nykyisiä jäseniä, myös muita seuran toiminnasta kiinnostuneita. Ryhmän tarkoitus on toimia yleisenä tiedotuskanavana, joka välittää tietoa seuran toiminnasta ja muista tulevista tapahtumista sekä ajankohtaisista aiheista fysiikan alalla. Ryhmään voi liittyä osoitteessa www.facebook.com ja hakemalla ryhmää "Suomen Fyysikkoseura".

• Europhysics News -jakelu muuttui sähköiseksi

• Fyysikoksi, miksi? (Youtube)

• EPS-Bolognan arviointiprojekti

EPS:n Bologna-tutkimuksesta on ilmestynyt LuK-tutkintoa koskevan osuuden kattava raportti (33-sivuinen pdf-tiedosto). Fyysikkoseura toimii hankkeessa kotimaisena taustavoimana.